Grisslehamn – Mariehamn

Idag blev det en annorlunda dag igen. Det tog ordentlig tid att köra in på platsen i Grisslehamn då en av våra bilar fastnade med hjulen i en slänt och det stannade upp hela karavanen som skulle in på platsen i Grisslehamn. Vi ligger direkt utmed vägen upp till Grisslehamn och vi tog in på en smal grusväg strax innan så vi kunde köra rakt över vägen och där fastnade vi. Jag kom inte fram på platsen förrän klockan var strax efter 11 och där försvann all planering för hela min dag! Det gällde att prioritera om och bara göra det som var viktigt inför resan över till Mariehamn senare under kvällen. För att spara plats på färjan lämnar vi kvar ett flertal vagnar i Sverige, däribland kontorsvagnen, så min vagn ser ut som ett litet minikontor nu med både papper, pärmar och en skrivare.

Vi har chatrat Eckerölinjens färja för att komma över till Åland, färjan går kl 24:00 med nästan hela cirkusen. Artister som inte har djur får stanna kvar och ta första morgonfärjan i morgonbitti för de får inte plats på den nattliga turen. Min morgondag är ganska hektiskt, jag skall till banken för att växla pengar, till polisen betala och hämta tillståndet, till kemtvätten, dessutom kommer pressen också. Så jag tog den ordinarie färjan kl 20:00 och har just nu checkat in på hotell då min vagn kommer under natten och jag får en natts vanlig sömn.

Villevalla blev mycket förvirrad idag igen, då jag berättade att vi skall åka färja till Åland som är en ö i Östersjön som tillhör Finland men de pratar svenska där och är ibland svenskare än vad vi svenskar är. När vi satt och väntade på att köra ombord på färjan så var han mycket imponerad över hur många bilar som får plats utan att färjan sjunker, för bilar är ju tunga. Då skall du se när cirkusen åker över, då är färjan precis proppfull! Att sova på hotell var också en ny upplevelse för Villevalla,  ”Som ett hem med restaurang” var kommentaren  om hotellet. Det sista jag hörde innan Villevalla somnade var ett mumlande om att sängen var i mjukaste laget, vilket jag kan hålla med om.

villevalla båt Villevalla hotell

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *