Nyköping

Nu tycker jag verkligen att det är sommar! Det beror inte på vädret, vilket i och för sig har varit ganska bra, utan att på torsdag är vi i Strömstad, denna vecka tycker jag alltid går ganska fort. Vi turnerar ganska regelbundet och under alla mina 14 år har vi alltid under denna vecka landat på västkusten i slutet av veckan. Under helgen tog jag mig lite ledigt och åkte hem till Borås vilket var ganska skönt! Inne på kontoret är det ganska lugnt också, jag håller på att trixa ihop slutet på turnén, det är någon enstaka plats jag inte har klar ännu och det är ju inte så lätt i semestertider! Men skam den som ger sig!

Villevalla fick en mycket glad överraskning då fröken för klassen kom förbi och hälsade på en kort sväng! Han blev så glad att han försökte sig på att göra en saltomortal, han håller på att lära sig, det tar lite tid. Villevilla visade runt fröken och naturligtvis hälsade vi på elefanterna. Fröken ville hålla lite avstånd men Villevalla och Daela är ju numera bra kompisar så Villevalla fick fröken ganska nära tillslut.

bild 1-3Villevalla ville därefter åka iväg till Nyköpings Gästabud som han hade sett skyltar för i hela Nyköping. Gästabud tyckte Villevalla lät väldigt trevligt, ”Gäster med bud med mat, kan jag ta med mig en stor säck popcorn?” Jag berättade att det numera är en teaterföreställning  och bakgrunden till dagens Nyköpings Gästabud är de händelser som utspelades på Nyköpingshus i december 1317, då Sveriges kung Birger Magnusson fängslade sina bröder hertigarna Valdemar och Erik, vilka senare sattes att svälta ihjäl i fängelsetornet på Nyköpingshus. Villevalla tyckte det lät lite läskigt och bestämde sig istället för att inta ”sin” stol backstage och kolla in så att vår föreställning flyter på bra. 

VV stol backstage

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *