Henån

Våra uniformer är inte anpassade för det här vädret… Bengt, Juan och jag har ingen sommarvariant som våra rekvisitörer har, utan det är en livré av tjockt mörkt tyg. Jättesnygg är den men den är varm när det är 30 grader ute! Jag kan tack och lov ta av mig uniformen när föreställningen har börjat men inte Bengt och Juan som är i manegen hela tiden. Men allra varmast har våra musiker som sitter direkt under tälttaket och inte kan försvinna en liten stund under föreställningen. Tadek och Victor som sköter ljuset och våra följespottar har det inte heller lätt. Men vi skall inte klaga över det vackra vädret!

Villevalla försvann när vi kom fram till platsen i Henån. ”Baddags” hörde jag innan han tog sin nya kompis och försvann till stranden där de tydligen var hela dagen. När föreställningen var slut hittade jag dem på en soptunna där Villevalla mycket mycket noga förklarade vad som händer när föreställningen är slut.

bild 1-5”I den lastbilen lastas allt ljus. Lamporna som är jättestora läggs i stora lådor med hjul och sedan lastas de på lastbilen. Du får inte vara i vägen för det går jättefort när de lastar på lådorna” Villevalla var där och tittade för någon dag sedan han hamnade bakom en låda där ingen såg honom så han fick sova över i lastbilen och kom inte ut förrän nästa dag. bild 3-5”Detta är ett av tre aggregat som det kommer ström från. Jag vet inte hur det fungerar, men man fyller på diesel och så händer något och så kan man koppla i kablar som det kommer ström igenom. Ström behöver alla på cirkusen, för att resa tältet, laga mat i köket och till alla kaffebryggare” Jag vet inte om ni förstår Villevallas förklaring men det fungerar nästan så. Som ni ser är det tjocka kablar som kommer från aggregatet, de kopplar vi till mindre elcentraler och från dessa kan vi koppla in vanliga elkablar.

bild 5-2När hela gradängen, dvs sittinredningen, allt ljus och alla sopor är borta tar personalen en liten paus innan tälttaket monteras ner. Villevalla har kommit på att detta är bästa tiden på dagen för då kan man skutta runt och bada och dyka i sågspånet.

Villevalla blev mäkta stolt när han upptäckte att han har en alldeles egen mailadress! villevalla@cirkusmaximum.se. Det har kommit en hel del förslag på vad hans kompis skall heta men han vill gärna ha mer förslag innan han utser en vinnare. ”Jag kommer att ge två biljetter och två jättestora popcorn till bästa förslag, är det ett jättebra förslag kan jag lägga till två extra stora sockervadd, men då skall det vara ett jättebra förslag” hälsar Villevalla.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *