Öckerö eller rättare sagt Hönö

Idag har vi gett föreställning på Hönö. Inte på Öckerö som det stod på alla skyltar, det är visserligen Öckerö kommun men vi är på ön Hönö och inget annat! För en hel del år sedan spelade vi på Öckerö och då skrev vi Hönö-Öckerö på skyltarna. Det var innan jag började turnera med cirkusen, under mina första 4 år jobbade jag ju från kontoret i Älvsered. Då hade jag inte så bra grepp om geografin vill jag medge och jag kollade vad som stod året innan och kopierade det. När jag sedan började resa år 2000 noterade jag att vi faktiskt var på Öckerö och inte på Hönö så Hönö föll bort. Sedan försvann platsen på Öckerö och vi hittade denna på Västra Gärdet på Hönö. Både Bengt och jag säger Öckerö när vi pratar om platsen så det har bara hängt kvar. För mig är det dessutom länge sedan jag var  var här, jag tror det är 2010 sist, för vanligtvis brukar vi vara här på en helg och jag brukar åka hem till Borås denna helg, men inte i år. Det är alltid mycket lättare att komma ihåg platsers namn om jag varit där själv. Men till nästa år skall det bli ordning och vi skall skriva Hönö på skyltarna. vv_öckerfärjan

Villevalla har börjat få åsikter om saker och ting har jag noterat de sista dagarna. ”Får se om du kommer ihåg det” hörde jag någon mumla i bilen i morse medan jag pratade med Bengt i telefon om namnet på ön. Han och Cirkulina har kommit på att man dessutom måste ha rutiner på cirkusen, ”gör man samma saker varje dag så behöver man inte tänka så mycket på vad man gör” detta innebär att de sover i min hund Hugos korg varje natt så Hugo får sova i min säng istället. Dessutom kan man ligga kvar i korgen när vi reser på morgonen, ”Sovmorgon varje morgon!!!!!” Idag frångick dock de rutinerna då vi skulle åka båt ut till Hönö. ”Kul att åka båt” var orsaken till att de åkte med mig i bilen.  Klockan 6 är det tid att vara i kiosken för det dagliga popcornbadet och efter föreställningen är det kul att smita in till Bengt i hans vagn och se vad som händer där. Det kan ju komma någon direktör som vill engagera honom….  Villevalla är ju väldigt övertygad om att han numera är en nästan fullfjädrad artist och i tisdags kom Albin Ganovic och hälsade på. Albin hade förra året julcirkus i Helsingborg och skall även ha det i år i slutet av november till mitten av december. Villevalla visade sitt senaste trick, en saltomortal för Albin som bad Villevalla skicka en video på hela numret innan det kan bli tal om kontrakt. vv_alin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *