Ystad

Det är en kotym att på varje plats placerar vi cirkusen i riktning mot centrum, dvs kassan mot centrum och stallet längst bak. ”Man skall inte stå med baken mot centrum” som Adi Pirker uttryckte det. Här i Ystad har vi alltid stått med kassan mot centrum och det har varit en väg in framför kassan där publiken kan köra in och parkera. Men nu är vägen bara en cykelväg som man inte skall köra bil på.Så publiken parkerade bakom cirkusen och fick trassla sig igenom hela cirkusen fram till kassan och insläppet. Till nästa år kommer vi att vända på cirkusen.

På vägen till Ystad från Trelleborg till Ystad passerade vi Smyghuk, Sveriges sydligast udde. Hela gårdagen hörde jag Villevalla förklara detta för Cirkulina och det blev ganska enformigt tillslut. Jag vet inte om Villevalla förklarade det hela mycket konstigt (mycket troligt) eller om Cirkulina inte ville förstå vad Smygehuk är för något. Men nu har Villevalla varit i Kiruna i norr och längre söderut än Smygehuk går inte att komma i Sverige! Mellan Kiruna och Smygehuk är det 1897,6 kilometer om man kör bil så det är en ganska lång resa. vv Smygehuk

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *