Örnsköldsvik

Här i Örnsköldsvik liksom på många platser här i Norrland har vi förköp oftast på turistbyrån och det är riktigt roligt att komma till förköpet och hälsa på personalen. Vi träffas en gång om året och det är lika roligt varje gång. Numera säljer förköpen oftast biljetter via sitt biljettsystem men inte här i Övik, här hade vi manuella biljetter, dvs jag skickade våra biljettblock till förköpet. Får många år sedan innan nätförsäljningen fanns hade vi många förköp och jag fick en viss rutin på att stämma av hur många biljetter förköpet sålt.Jag tänkte på det när jag på turistbyrån här idag att rutinen har jag kvar, men tack och lov är det inte på så många platser längre! Men det är å andra sidan ganska trevligt att sitta och prata en stund och räkna biljetter. Oftast är det samma personal sedan jag började här på Maximum och det är många år sedan!

Idag när vi körde upp hit till Övik körde vi över Höga Kusten bron och det är en fantastisk utsikt från bron och tänk på hur de lyckades bygga en bro här! Villevalla är ju väldigt fascinerad av det här med längder och meter så nu vet jag att Höga Kusten bron har ett fritt bro spann på 1 210 meter och den är 17,8 meter bred. Den segelfria höjden är 40 meter och hela brons längd är 1 867 meter. Pylonerna är 182 meter höga. Pylonerna på 182 meter var Sveriges högsta byggnadsverk (TV-master oräknade) fram till att man byggde Öresundsbron. Bron har Sveriges längsta brospann, Skandinaviens näst längsta (efter Storabältbron i Danmark), Europas tredje, och världens fjortonde.

Höga kusten bronDet är kontorsvagnen som ligger före oss över bron.

övik hästarSjälvklart skulle föreställningen spanas in också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *