Skellefteå

Här i Skellefteå är vi på en stor fin grusplan som heter Sjungande Dalen. Namnet kommer efter vad jag har hört att för länge sedan var det barn som sjöng här. Här i Skellefteå är det alltid vackert väder när vi kommer hit. Äntligen som Anna-Karin på Turistbyrån sa, att äntligen kommer cirkusen och sommaren. Det brukar vara kanonvarmt när vi är här, varmt vad det inte idag men solen sken och sommaren kanske är på väg! Vi slapp i alla fall regn och gyttja idag som det var fullt av båda i Umeå där vi var onsdag och torsdag. Platsen i Umeå blev väldigt lerig av allt regnande och det var verkligen skönt att komma hit upp till Skellefteå.

Som vanligt när vi har förköp åkte jag dit och pratade med förköpet och såg hur bra försäljningen gått, Villevalla följde med mig och han blev helt lyrisk över alla fina saker Turistbyrån har att sälja med Skellefteås logga. Fast han förstår inte det här med att det stavas Skellefteå men man säger Skellefte, ”man skall ju säga det som det står! Det var likadant i Umeå igår, det står Umeå och man uttalar det Ume, jag heter Villevalla och inte Villervall!” Jag försökte förklara det här med dialekter, men det gick inte så bra tror jag för Villevalla försvann ner i sin popcorn och med ett muttrande om att ”popcorn är popcorn och de uttals popcorn oavsett var man är någonstans…i världen!”

Villevalla Skellefteå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *