Pajala – Gällivare – Kiruna

De sista dagarna har flugit iväg tycker jag. I fredags var vi i Pajala och efter föreställningen åkte vi till Gällivare och efter föreställningen i Gällivare åkte vi till Kiruna där vi nu skall vara här i två dagar. Jag tycker det är ganska enkelt att köra efter föreställningen när det är ljust och solen skiner fast klockan är över 11. Det verkar precis som om man behöver mycket mindre sömn nu när solen är uppe hela tiden.  På vägen upp till Gällivare såg några av oss renar men de missade Josefin, Villevalla och jag. Förra året såg vi heller inga renar, så Villevalla börjar undra om jag driver med honom.

När vi lämnade Gällivare tänkte jag svänga förbi en brevlåda, då posten går redan kl 0900 på söndagarna och jag hade några brev som skulle vara framme på måndag. Men det var bara att lägga ned för det var stor crusing i Gällivare och det var köer och stopp i stort sett hela centrum. Så det var bara att leta upp en brevlåda i Kiruna som tömdes på söndagar när vi kom fram till Kiruna. Här tömmer de brevlådan redan kl 7 på söndagar!

IMG_8254Detta är en timme efter föreställningen i Pajala. Det går fort att montera ned tältet när vi åker på kvällen! IMG_8256Strax framme i Gällivare. Notera snön som ligger kvar på Dundret. Det är första gången jag sett snö på Dundret under alla år jag varit här. IMG_8259Anton försöker förklara någonting för Bengt strax innan andra akten skall börja i Gällivare. IMG_8263Pavlo Kaiser värmer upp i Gällivare. IMG_8264Här i Gällivare ligger Rikspolisstyrelsen som skickar ut inbetalningskorten på alla tillstånd jag söker. De skickar även ut de brev man får och man passerar en fartkamera för fort…Villevalla menade på eftersom han inte har körkort och därmed inte kan köra för fort så kan han inte hamna på bild av en fartkamera. Jag försökte förklara att eftersom han gillar att sitta på instrumentpanelen när vi kör så kan han ju faktiskt hamna på bild. ”Men det går ju inte att köra för fort när vi drar en husvagn!” var hans ”logiska” svar på detta. För att liva upp konversationen berättade jag om Radiotjänst och tv licens, men där tröttnade han och dök ned i sina popcorn i baksätet.

 

En reaktion på “Pajala – Gällivare – Kiruna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *