Jokkmokk

Är inte ett stort samhälle vill jag villigt erkänna. Jag minns första gången jag var här och Bengt ringde till mig när vi kommit fram och sa att han satt på ett café mitt i byn.

– Jag kommer dit, sa jag.

– Var är du? frågade Bengt

– Vid OK macken, svarade jag

– Då har du kört för långt! var svaret jag fick! Jag fattade inte att jag redan kört igenom centrala Jokkmokk…

Vi ligger lite i utkanten av Jokkmokk men ändå gång avstånd till ICA Rajden som säljer våra biljetter i förköp. Vi körde hit i går kväll/natt efter föreställningen i Kiruna så imorse tog jag en promenad till Micke på förköpet och kollade hur försäljningen gått. ICA Rajden har mycket lokala specialiteter när det gäller mat, men jag såg även fina träskopor att ösa vatten över aggregatet i bastun. Jag köpte med mig torkat renkött och björnkorv.

Villevalla har någon ny teori att kyla inte är bra för hans hy. Det är inte varmt här uppe, vi har ca 10 grader på dagarna och kallare på nätterna. Han bor mer eller mindre konstant bland sina popcorn och tror inte ett dugg på vad jag säger att det kommer bli varmare eftersom vi är på väg söderut. ”Jaajaa söderut… Jokkmokk ligger ju söder om Kiruna men det är inte i södra Sverige!!! Vi är fortfarande i Norrbotten, observera vad jag säger Norrbotten så vi är norra Sverige och kyla är inte bra för min hy!” Så Villevalla tog som vanligt sina popcorn och gick och såg föreställningen, ”för det är lagom varmt i tältet och snart vet jag hur Nicholas trollar fram sina tjejer, jag skall bara titta 100 gånger till för då vet jag” var kvällens kommentar.

SEr föreställningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *