Boden

I morse när vi åkte från Jokkmokk till Boden var det en del vägarbeten och där stod det alltid bilar från BDX. Vi mötte också en hel del bilar med BDX logga. BDX är ett väldigt stort entreprenadföretag här uppe i Norrbotten, det vet jag, men vad står BDX för?  I Piteå, Luleå, och Kalix beställer jag sand blandat med matjord till manegen då platserna är stenhårda och jag ringer alltid till BDX i respektive stad. Jag och Josefin började funderar på vad BDX kunde stå för och även Villevalla kom med några kloka inlägg. Jag gissade på Boden-Någonting-Någonting, men X:et i slutet ställde till det för oss, vad kunde X:et stå för? Både jag och Villevalla vill verkligen veta vad olika förkortningar står för, så det hela slutade med att jag ringde upp BDX i Kalix och fick förklaringen att BD är länsbokstäverna för Norrbotten och X:et är är ju skrivet som en pil så det betyder att Norrbotten är på frammarsch, svarade den mycket trevliga tjejen i växeln på BDX i Kalix.

Boden ligger inte långt från Luleå så jag åkte in till Luleå och shoppade lite på eftermiddagen, bland annat en resväska då jag kommer att åka hem till Borås imorgon och fira Midsommar hemma. Cirkusen kommer att fira Midsommar i Robertsfors, vi åker dit på midsommarafton men har föreställning först på midsommardagen. Så traditionsenligt får ni se på denna film och jag är tillbaka här på bloggen igen på måndag då vi är i Vännäs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *