Sundsvall

Ibland har jag fått frågan hur vi gör när vi tankar våra bilar, om vi åker till en mack och tankar lastbilarna. Svaret på denna fråga är att vi har en egen tankbil med oss och Viorel som kör denna tankar ibland upp bilarna på kvällen och ibland står han vid utfarten från platsen på morgonen och de som behöver diesel till nästa plats stannar till och får tanken fylld. När tankbilen är tom ringer jag och beställer diesel hos Paroy i Borås och de kontaktar en leverantör som kommer och fyller upp vår tankbil. Här uppe i Norrland sker det ungefär en gång i veckan men när vi kommer ner till Västkusten och Skåne räcker det att jag ringer och beställer varannan vecka ungefär.Diesel härnösand

När vi kommer till den nya platsen och vi har placerat alla fordon och vagnar börjar vi bygga tältet och sätta upp staketet runt cirkusen. Detta är en väldigt vanlig syn från kontorsdörren! staket från lastbilenStaketet lyfts av från staketbilenStaket sundsvaloch sätts på plats.

Villevalla var helt fascinerad när vi kom till Sundsvall, där fanns ju en helt ny fin bro! När vi körde fram till Midälvaplan i Sundsvall åkte inte cirkusen på bron utan vi svängde av innan bron mot centrum. Jag kan meddela att Annika på kontoret i Älvsered kommer att bli mycket lycklig för detta! Orsaken är att om vi skulle ha kört på bron skulle alla bilar ha fått betala en broavgift på 20 kr och Transportstyrelsen skickar ut en räkning per bil. Vi har ju ganska många bilar och många räkningar blir det! Det har hänt att vi har passerat trängselskatt zoner i Göteborg  och då brukar det komma ett väldigt tjockt kuvert med fakturor på 9 kr st. Som ni känner till har ju Transportstyrelsen en av världens längsta OCR nummer på sina fakturor också….

Så under dagen var det bara att ta med sig Villevalla, utan popcorn denna gång,  och åka över bron. Jag vill villigt erkänna att det var en fantastiskt utsikt över Sundsvall man fick från bron. Skall man söderifrån och åka norrut går det ju mycket fortare nu när man slipper åka igen Sundsvall med alla rödljus som finns där. Vi hade som vanligt en lektion i bilen och jag fick veta att Sundsvallsbron är en högbro över Sundsvallsfjärden och är en del av en 2 mil lång ny E4-motorväg som åren 2011 till 2014 uppfördes inom Projekt E4-Sundsvall. Bron är 2109 meter lång inklusive anslutningar (1420 meter mellan brons landfästen]), vilket gör den till Sveriges tredje längsta bro, andra längsta vägbro och längsta motorvägsbro (enligt Trafikverket, som då exkluderar Öresundsförbindelsen). Segelfri höjd är 33 meter.Villevalla sundsvallsbron

En reaktion på “Sundsvall

  1. roligt att se att det ser ut som vanligt på Midälvaplan och att ”mitt” gamla hus stå kvar. Kul att läsa om bron. Det är den första rapporten jag läst!

    Hälsningar från Mona!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *