Bollnäs

Nu hoppas jag att sommaren äntligen är här! Det har varit strålande fint väder hela dagen och för första gången i år satte jag på airconditionen i min vagn. Just när jag gjorde det kom jag på att airconditionen till kontorsvagnen står kvar i Älvsered… Mindre bra. Kontorsvagnen brukar bli olidligt varm när de det är varmt ute, så imorgon skall jag försöka komma på vad den står i Älvsered (kan bli ett problem…) och be Malin på Källquist lager skicka upp den till mig.

Idag tog jag faktiskt en helt kontorsfri dag vilket var riktigt skönt! På helgerna brukar jag försöka komma ikapp med allt som skall göras, men så här halvvägs in på säsongen är det mesta fixat och jag är ganska bra ikapp. Igår gjorde jag iordning alla skyltar till kiosken och kassan för Mariehamn då de har Euro där. Jag till och med mailade över en lista till Eckerölinjen på all personal som åker över med dels den chartrade färjan och de som åker med den ordinarie turen. Det är lite pyssel, hela cirkusen åker på natten och artisterna åker med den ordinarie turen kl 10:00 från Grisslehamn. Inte alla artister för en del bor i våra trävagnar och de åker med cirkusen på natten. Sedan måste tex Diorios lastbil åka med cirkusen för annars kan inte globen komma på plats inne på cirkusområdet. Marek vår tältmästare har mätt upp alla transporter som skall till Åland och gett mig en lista på hur långa alla transporter är. Jag skriver ut stora tydliga lappar på antal meter att lägga i bilarna så att färjepersonalen vet hur långa fordonen är det går fortare att lasta båten då. Jag vill villigt erkänna att det har jag lärt mig av erfarenhet…

Nicholas backstage BollnäsStrax innan föreställningen skulle börja gick jag backstage och sprang på Nicholas som stod och provade sina ”ljussablar”

Villevalla tält BollnäsVillevalla är fortfarande väldigt fascinerad av hur snabbt tältet plockas ned. Han berättade väldigt ivrigt för några i publiken som stod kvar och såg när vi monterade ned tältet att ”det tar bara 1 timme och 23 minuter att montera ned hela tältet jag mäter tiden varje dag”   Jo, jag vet, tänkte jag tillägga för är det något Villevalla kan så är det hur många minuter saker och händer här på cirkusen. ”Bengt blåser i sin visselpipa exakt 30 minuter innan föreställningen börjar, då öppnar vi insläppet och 32 minuter senare exakt börjar föreställningen. Jag har mätt tiden och Bengt börjar att hälsa välkommen och berätta  om cirkusen att Cirkus Maximum är en Svensk cirkus med bas i Älvsered, inte långt från Ullared osv osv och så går han igenom var nödutgångarna finns och att det är bra om man håller koll på sina mobiler, plånböcker, handväskor och paraplyer (om det regnar). Men varför säger han inte att publiken skall hålla koll på Villervalla?” Jag förklarade väldigt pedagogiskt, tyckte jag, att Villevalla sitter ju i sin popcornbox och ser föreställningen varje kväll, så varför behöver vi hålla koll på Villevalla? Jag fick ett mumlande om popcorn till svar innan Villevalla dök ned i sina popcorn…

Villevalla tält BollnäsVillevalla mäter tiden för nedmonteringen av tältet.

Villevalla bilNär Villevalla blir för tjatig om saker och ting när vi åker till nästa plats brukar jag placera honom så här i bilen. Han kan kommentera och fråga det mesta, ”vad är det iden lastbilen som är före oss? Varför kör den lastbilen så sakta? Här ser han ingenting och brukar vara tyst ett tag i alla fall.

 

2 reaktion på “Bollnäs

  1. Hej Helena! Riktigt kul och intressant att följa din blogg! Jag ser fram emot ert besök i Waxholm den 10:e Juli, det ska bli jättekul. När kommer ni sätta upp reklamen i Waxholm?
    Varma Cirkushälsningar Christian :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *