Rättvik

Ibland har man dagar då allt bara fungerar och idag var en sådan dag. Jag håller som bäst på att boka upp de sista platserna på turnén och så här i semestertider brukar jag alltid ringa först och kolla att det är OK innan jag skickar brev och ansöker om polistillstånd. Idag fick jag tag på nästan alla jag ville få tag i och det mesta föll på plats vilket är ganska otroligt så här den 29 juni!

Vårt tryckeri stänger för semester om två veckor och min plan är att kunna skicka allt till tryck denna vecka, både gruppkorsband och affischer ända fram tills säsongsslut den 6 september och få det tryckt innan de stänger och det ser ut att kunna lyckas i år! Men man skall inte ropa hej innan man är över bäcken… men jag är på väldigt god väg i alla fall!

I morse när vi kom fram till Rättvik tog jag Hugo och gick en ordentlig promenad och gick ut på Långbryggan som finns här i Rättvik. Villevalla hade någon idé idag om att vila och vårda sin hy så han stannade kvar i vagnen. Men för Villevalla och alla andra intresserade av långa broar kan jag berätta att Långbryggan är 628 m lång, byggdes år 1895 för att möjliggöra tilläggsplats för Ångaren Rättvik, som trafikerade Siljan. Poeten Bo Bergman tyckte att den var ”lång som evigheten”. Viloplatser längs bryggan och tilläggsplats för M/S Gustaf Wasa.

Troligtvis världens längsta insjöbrygga och träkonstruktion. Ett mycket populärt promenadstråk som har blivit Rättviks eget liggande Eiffeltorn. 1992 återinvigdes den ny-renoverade Långbryggan efter en stor ideell insats där sammanlagt 2638 bryggplankor såldes (för 500:-/st) med ägarnas namn ingraverade. Alla köpare är delägare i bryggan.

Jag traskade på ungefär halvvägs innan Hugo tyckte det var lagom att vända, så vad gör man inte med en mycket envis hund, det var bara att vända åter till cirkusen.

Skärmavbild 2015-06-29 kl. 23.23.46628 meter är långt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *