Nyköping

De flesta städer vi besöker har jag ett hum om var centrum är i förhållande till cirkusplatsen och hur man kör till cirkusplatsen. Nyköping tillhör numera undantagen. Tidigare år har vi spelat på Rosvalla men när de la konstgräs där liksom på många andra platser är vi numera vid Tessinskolan.

Jag vill villigt erkänna att jag körde omkring lite i Nyköping innan jag hittade hur man körde in till cirkusen när jag kom från Borås vid lunchtid. Direkt efter pausen i fredags satte jag mig i bilen och tillbringade helgen hemma vilket var riktigt skönt kan jag tillägga. Fast det var inte bara ledigt utan på lördagen åkte jag iväg till Göteborgs området och kollade in platser inför sista veckan av turnén som ännu inte är 100% klara. I Göteborg fanns det tidigare massor med grusplaner men tyvärr är det konstgräs både här och där numera.

På hemvägen från Göteborg åkte jag förbi Nääs fabriker och åt en riktigt god lunch ute på den fina terassen, ett ställe som jag verkligen kan rekommendera om ni är ute och åker mellan Göteborg och Alingsås.

Till föreställningen i Nyköping kom som vanligt Christer och Gertrud Nilsson och såg föreställningen.  Christer driver bloggen Magiarkivet som mestadels handlar om trolleri men han skriver även om cirkus. Christer har även Sveriges Magi-Arkiv är en ideell verksamhet som sedan 1946 har drivits av Christer Nilsson, en trollkarl i Nyköping. Arkivets målsättning är att dokumentera och samla in all historisk och nutida information om trolleri och trollkarlar i Skandinavien. Sveriges Magi-Arkiv utökas ständigt, delvis genom egna efterforskningar, men även tack vare donationer av tidningsklipp, affischer, rekvisita etc. av privatpersoner.

Nicholas och Christer NilssonEfter föreställningen träffades Christer och Nicholas för en pratsund.

Bengt och SanduEn bild backstage precis när föreställningen börjat efter pausen. Här Alex Sirbu tillsammans med Bengt.

Jag läser Christers blogg ganska regelbundet och för några år sedan tipsade han om en gratis webbräknare som jag installerade här på bloggen. För det är ju väldigt intressant att veta hur många som läser vad jag bloggar om!  Idag pratade vi om olika bloggar och Christer sa att den webbläsaren som jag installerat inte stämde riktigt, den räknande mycket i underkant. Samma tanke har slagit mig, för jag vet att en stor del av min vänkrets läser bloggen och många släktingar såsom fastrar och svärmödrar och att inte förglömma min mamma!  (Jag får ganska omgående höra kommentarer att jag inte bloggat idag…!) och alla ni bloggläsare som kommer till föreställningen och berättar att ni läser min blogg, vilket jag tycker är väldigt roligt! Så nu ikväll checkade jag av WordPress räknare och till min stora glädje är ni tredubbelt mer än vad jag trodde! Riktigt roligt att så många följer mig och Villervallas äventyr här på Maximums turné!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *