Henån

Igår var jag väldigt lycklig att telefonen fungerade hela dagen och likaså nätet! Så det var att komma ikapp med några missade samtal och inte skickade mail. Under dagen skulle jag och Bengt spela in texten till en radiojingel vi beställt i Skåne. Med dagens teknik är det ganska enkelt, Bengt spelar in texten i telefonen och vi mailar över den till radiostationen som lägger på musiken bakom. Men det måste vara tyst runt omkring oss när vi gör detta. Efter lunch när tältet var uppe blev det inte av så vi bestämde att göra det efter föreställningen. Vi tänkte att när gradängen är inpackad brukar killarna ta en liten paus innan tälttaket hissas ned och då kan vi spela in. Men då körde traktorn runt och drog upp alla ankare, det är ca 120 st så det tar sin tid. När tältet är nere skall masterna lyftas på tältvagnen, så vi bestämde att vänta ut tills hela cirkusen var nedpackad innan vi satte igång så klockan blev mycket innan vi var klara, därför inget bloggande igår kväll.

När vi åkte från Lysekil i morse till Henån åkte vi med vägverkets färja över Gullmarsfjorden.  Efter alla år vet oftast personalen på färjorna om att vi kommer, men jag brukar ringa någon dag innan och berätta mer exakt när vi åker så de är redo att sätta in en extra färja och inte följa turlistan utan bara köra fram och tillbaka tills vi är över. Imorgon skall jag ringa till färjan till Öckerö dit vi skall på söndag och berätta att vi är på gång söndag morgon till Öckerö och att vi åker tillbaka på måndag morgon.

Färja LysekilSom ni ser är färjan fylld till sista plats. Jag fick vänta tills nästa färja kom. Villevalla hade sina funderingar om det här med färjan. ”Varför är det ingen biljettkontroll? Det står ju bara en trevlig gubbe och visar vart du skall köra.” Jag förklarade att det är en färja istället för en  väg och då kostar ingenting att åka på färjan. Normalt är det bara lampor som styr pålastningen men eftersom vi har så många stora fordon brukar personal komma ner och visa var vi skall stå på färjan så att det går så smidigt som möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *