Årets Charlie 2011

Lördagen den 3 december tillkännagav Akademien för cirkuskonstens bevarande i Sverige att årets Charlie tilldelas Cirkus Maximums chefsdressör Anton Frank.

Priset delas ut till en artist, person, institution eller grupp som har gjort välförtjänta insatser för cirkuskonsten i Sverige.

 

JURYNS MOTIVERING

Under sitt mer än 40 årliga cirkusliv har Anton Frank nästan bara arbetat med djur. Som 4 – 5 åring tittade han på och fick stundtals även hjälpa till när hans pappa Jonny Mai tränade sina djur och lärde sig på så sätt dressöryrket via ”tyst kunskap”.

Sedan tonåren har Anton själv tränat djur och uppträtt med dem i både pappans cirkus och i andra cirkusars maneger.

Anton Frank – sjätte generationen cirkusartist och dressör – är en av dessa cirkusartister som med sitt arbete i manegen håller den klassiska cirkusen och cirkuskulturen vid liv och intressant för publiken. Sedan flera år arbetar Anton på Cirkus Maximum och har totalansvaret för cirkusens olika djurgrupper.

Anton sätter alltid djurens välmående och stimulans i första rummet. Han har vidareutvecklat Cirkus Maximums goda djurhållning och ligger alltid i framkant när djurskyddsmyndigheter kommer med nya förordningar och regler.

Ett stort grattis från Cirkusakademien till pristagaren av Årets Charlie – Anton Frank!

3 reaktion på “Årets Charlie 2011

  1. Såg julhelgens 20011 år´s program alldeles nyss som jag hade bandat in.
    Det var absolut ett mycket bra program, troligtvis det bästa som visat för svensk publik. Jag kallar mig inte expert men efter 67 år har jag sett ganska mycket.
    Två program stack ut extra mycket, hunddressyren makalös och atlantis otroligt bra. Tack för att det fortfarande finns cirkus, bra cirkus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *