Övertorneå

Igår när vi var i Haparanda kom ett stort gäng från Cirkus Finlandia i Finland och hälsade på oss. De hade en ledig dag och var ”bara” 22 mil ifrån oss! Jätteroligt att träffa artister som jobbat här tidigare och även Calle Jernström Jr vars familj äger Cirkus Finlandia. Costin Pity som var här hos oss förra året kom och likaså Totti som var här säsongen 2012 för att nämna några. De såg föreställningen och efteråt umgicks vi alla. Vi hade tänkt att grilla med vädret är ju inte det bästa här upp i Norrland just nu ca 15 grader blåsigt och lite regn ibland.

Eftersom jag inte hade hundraprocentig koll på Villevalla igår lyckades han rymma igen! Denna gång till Finland! Finland ligger bara hundra meter bort, det är bara Tornio Älv som skiljer Sverige Finland åt. Villevalla kom tillbaka lite senare och idag i Övertorneå var jag över med Villevalla i Finland för att bevisa att det är ett annat land på andra sidan älven. Villevalla trodde mig först när vi såg skylten med Sverige 300 meter. ”En sådan skylt finns ju inte i Sverige, för då är vi ju i Sverige” var Villevallas kommentar till detta. villevalla Finland

2 reaktion på “Övertorneå

  1. Var det roligt att rymma till finland.
    Varför är du alldrig sjuk någon gång VilleValla!
    Var det skoj att åka bilen VilleValla!

    • Villevalla blir inte sjuk då Villevalla är kompis med alla baciller berättade han för mig. Dessutom smiter han ganska regelbundet in till cirkusdirektören och äter av hans vegetariska mat och det håller honom frisk!
      Att rymma till Finland var väldigt konstigt då de pratar ett helt annat språk Villevalla blev väldigt förvirrad över detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *