Gubbängen

Jag blir mer och mer frustrerarad över hur mycket okunskap det finns ute i landet om hur vi på cirkus behandlar våra djur och vilka djur vi har. Så för att klargöra några elementära fakta om cirkus vill jag meddela att vilda djur såsom lejon, tigrar, björnar etc förbjöds redan 1960 i Sverige. Det är alltså över 57 år sedan! Det är så länge sedan att vi på den tiden i Sverige hade vänstertrafik och bara en tv kanal…

Att sedan vi skulle bara elaka mot våra djur bara för att vi är en cirkus förstår jag inte heller. Anton Frank sköter om våra djur med precis lika mycket omtanke och kärlek som vilken normal hund, katt eller hästägare som helst! Dessutom finns det i Sverige väldigt god kunskap om djur generellt och skulle vi ha djur som inte mådde bra i manegen skulle publiken reagera omedelbart på detta. Tyvärr finns det personer som sitter framför sina datorer och häver ut sig en det ena än det andra till över oss och till oss om hur vi behandlar våra djur och hur våra djur mår. Jag vet inte hur många jag har bjudit in att komma till oss och se hur våra djur har det och hur de mår, men tyvärr får jag så gott som alltid ett nekande svar på mina inbjudningar! Varför är alla som så rädda att komma och se verkligheten? Men att spy ur sig oförskämdheter och kalla oss diverse saker gömd bakom en dator är inga problem! Men man kanske dövar sitt dåliga samvete med att spy galla över någon annan istället, vad vet jag?!

Cirkuslivet är däremot väldigt fascinerande och här är en ganska rolig och bra artikel om cirkuslivet. Jag är visserligen ingen artist som har jobbat på olika cirkusar, men jag har träffat väldigt många artister under årens lopp och jag känner igen en hel del! Att det spelar ingen roll varifrån man kommer, att man hjälper varandra och vi backar aldrig att jobba, visar respekt för äldre, och man återupptar samtalet där man slutade sist, fast det kanske var över 5 år sedan men sågs sist. Artikeln finns här. 

Kimo är väldigt glad över att hans uppehållstillståndskort har kommit. Vi var ju i Uppsala för någon vecka sedan på migrationsverket och ansökte om detta. Killarna i Diorios byter om efter sitt nummer och Hector i Duo Solys har smitit in i lastbilen också. Vi bygger upp i GubbängenAbdul över på sin lina. En hyfsad känd svensk programledare skall gå på lina med Abduls hjälp och här satte han upp en lina på enlite lägre nivå. Mer info kommer så småning om.

En reaktion på “Gubbängen

  1. Beträffande dessa rabiata aktivisters angrepp och grundlösa beskyllningar om dålig djurhållning i cirkus finns ett gammalt talesätt. ”Mot dumheten kämpa gudarna förgäves”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *