Piteå

Nu är vi framme i Piteå dit vi körde efter två dagar i Skellefteå. Här i Piteå ligger vi precis brevid vattnet och väldigt många i personalen tog fram sina fiskespön för att gå och fiska. Jag tillhör inte den kategorin.

När vi i tisdags morse åkte från Örnsköldsvik till Umeå ringde min telefon kl 0610, jag hade precis stigit upp koch antog att det var Bengt som ringde, vem annars ringer 0610 på nationaldagen från hemligt nummer? Så jag svarade inte som vanligt utan bara ”Ja jag är uppe!” Ibland brukar Bengt vara rolig och skall ringa och väcka mig. Till svar fick jag” det är ju bra för det här är Anna från polisen i Västernorrland”. Jag bad om ursäkt för mitt bryska svar och hon frågade om vi hade bilar vägen utanför Robertsfors. Jag svarade om det är på vägen mellan Övik och Umeå så är det säkert oss. Hon var väldigt trevlig och sa bara att en bil har stannat lite dumt till i en kurva och det skulle vara bra om vi flyttade den så snart som möjligt. Jag ringde genast till Andrzej vår mekaniker och han åkte iväg på en gång. När jag satt i min bil med Virve liten stund senare så kom vi båda fram till att Robertsfors ligger norr om Umeå och dit skulle vi aldrig ha hunnit på 10 minuter då cirkusen började åka kl 6 från Övik.

På vägen mot Umeå mötte vi en lastbil från ett tivoli och det måste ha varit den som stod stilla. Det är inte första gången polisen har svårt att skilja på cirkus och tivoli! Det händer ibland när polisen kommer för att besiktiga tältet att de säger ” Vi skall kontrollera ert Tivoli” Då brukar jag svara att då har ni åkt fel och får en frågande min till svar.  En av många saker jag har beställt, detta är en elektrisk moj till en vattenpump tror jag… Fransesco i Örnsköldsvik  Anton strax innan insläppet i Vännäs SkellefteåVi bygger upp i Skellefteå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *