Ljusterö

När föreställningen startar åker två i personalen ut och plockar ner alla skyltar reklamtruppen har satt upp. Varje söndag kommer någon ur reklamtruppen hit till cirkusen och hämtar alla tavlor vi har plockat ner under veckan, och sätter på nya stadsdrivers på affischtavlorna. Stadsdrivers är de vita papper med stad, plats och klockslag.

20120710-211815.jpg

5 reaktion på “Ljusterö

    • Reklamtruppen består av 5 killar som ligger cirka 10 dagar före cirkusen hela tiden. De har egna husvagnar och lastbilar, de lever ett helt eget liv egentligen. De sätter upp reklam i stort sett varje dag på en ny plats. De orter där cirkusen spelar två dagar är ju oftast större städer och där behöver reklamtruppen också två dagar för att sätta upp all reklam. Just nu är de på västkusten dit vi kommer nästa vecka, det är många små samhällen vi spelar i och de hinner ibland med två orter på en dag. När vi är i Norrland brukar Alexander som ansvarar för att ta ner affischerna, möta upp någon av killarna i reklamtruppen halvvägs.

  1. Är inte ”reklamtruppen” alls med på cirkusen? Vissa platser, ex norrland är ju väldigt långa sträcker mellan. Sover dom på hotell eller nått?

    • En del skyltar går sönder, en del blir sönderslagna och en del blir helt enkelt utslitna. Vi har ett antal ”extra” skyltar, ungefär samma antal varje år. Fråga mig inte hur många vi har, jag vet bara att det är väldigt många!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *