Nordmaling – Umeå – Nordmaling

Varje dag när masterna är resta och tälttaket hissat åker Marek vår tältmästare iväg till nästa plats för att ”mäta ut” den nya platsen. Mäta ut innebär att han först bestämmer var mitten skall vara och sedan med hjälp av en kedja fäst i mitten gör han en ring av sågspånshögar där ankarna skall slås ned. Ankarna kallar vi våra ”tältpinnar”. Marek mäter också ut var fasaden skall stå och var Bengts vagn skall vara placerad. När vi sedan kör in nästa dag på platsen vet alla vart de skall ställa sina fordon. Vi ställer upp cirkusen ungefär likadant på varje plats, fasaden längst fram, Bengts vagn till vänster tillsammans med kontoret och min vagn. Direkt bakom fasaden kiosktältet och därefter tältet. Till höger bor vår tekniska personal och framför dem toalettvagnen. Längre ner till höger köket och duschvagnen, bakom tältet stallet och därefter står artisterna.

I Umeå idag var det lite annorlunda då det skall vara landsbygdsmässa dagen efter vi har lämnat Vildmannavallen och de skall redan under onsdagen börja bygga för mässan. Normalt brukar vi stå på grusplanen men där skall de redan på imorgon onsdag börja bygga för mässan så vi placerar cirkusen lite annorlunda i år jämfört med tidigare år. Jag åkte med Marek för jag har träffat representanter för Hushållningssällskapet som arrangerar mässan tidigare.

Villevalla var naturligtvis med till Umeå och hoppa runt i sågspånen var jätteroligt tyckte Villevalla!villevalla_mäta_ut

4 reaktion på “Nordmaling – Umeå – Nordmaling

  1. Hej vilevalla var det verkligen roligt att hoppa i dem där
    Högarna. Har vilevalla
    Lekt med dumbo nu eller de borde ha kul till samans tror jag.
    Hopas att ni har trevliga resor jätte kul att se bilderna.vilken tur att du har nåt att
    Blogga om. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *