Öckerö

Oavsett väder kan vi nästan alltid sätta upp cirkusen, det enda som egentligen är ett problem är kraftig vind. Redan i fredags ringde jag till SMHI och kollade vädret för helgen, det var inget uppmuntrande samtal då jag fick till besked att på söndag kommer det vara upp till 20 m/s på Öckerö. Gränsen för att sätta upp tältet är ca 15 m/s. Vi förberedde oss för det värsta – att ställa in föreställningen. På fredagskvällen ringde jag återigen till SMHI och då verkade det som om vinden inte skulle bli så kraftig. Tack och lov blev den inte så kraftig utan det gick att sätta upp tältet här på Öckerö imorse. När tältet väl står uppe kan det blåsa ordentligt, problemet är när vi hissar upp och ned tälttaket, det blir som ett sort segel. Idag när vi monterade ner tältet lät vi rundseglet, dvs sidoväggarna, vara kvar medan monterade ner gradängen och allt annat som är i tältet. Jag har ju inte så mycket med själva nedmonteringen att göra men jag höll ett koll på hur det gick. Tog en ganska ovanlig bild när allt är nedmonterat och bara själva tältduken är uppe. Normalt monterar vi ned rundseglet först.

IMG_8460 IMG_8459 IMG_8458

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *