Nynäshamn – Tyresö

Imorse åkte vi till Nynäshamn där vi hade föreställning kl 16 och efter föreställningen åkte vi  vidare till Tyresö där vi har föreställning imorgon. Sovmorgon med andra ord, och ni som följer mig här vet att jag gillar detta! Sovmorgon och sovmorgon, det är måndag morgon och det kommer att vara full fart på kontoret men jag slipper gå upp kl 0610, utan det räcker om jag sätter klockan på strax efter 7….

Idag var det en spännande resa från Nynäshamn till Tyresö, tack och lov inte så lång men lite äventyrlig kan man säga. När vi åkte iväg från Nynäshamn tyckte både jag och Mona som åker med mig att det lät väldigt mycket och väldigt konstigt från bakifrån bilen eller från husvagnen. Det brukar låta lite ibland men inte så här mycket. Vi rullade på i sakta mak och jag ringde till Curt som körde precis bakom oss att kör inte om oss! Curt sköter alla inköpen på cirkusen och är betydligt mer kunnig på bilar än vad jag är. Jag rullade på och ibland lät det väldigt mycket och ibland lite mindre, men som Mona och jag konstaterade vi kommer frammåt! När vi kom fram till platsen i Tyresö fick jag förklarat för mig att draget hade gått ihop, det skall vara lite ”elastiskt” men något hade hänt så det var helt ihopkört. Ni som har kört husvagn förstår vad jag menar! Så det var bara att säga till vår mekaniker att han måste titta på detta under morgondagen.

IMG_9534Jag måste medge att jag är dålig på att ta bilder vad som händer under dagen, det blir mest bilder efter föreställningen när vi monterar ned tältet för det är då jag har tid att gå runt och se vad som händer. Så här i början på turnén är det alltid en hel del att göra på kontoret men nu är jag mera i fas så det kommer fler blogginlägg och mer bilder. Här drar Juan in tältvagnen så att tälttaket och kupolen kan packas på vagnen.

6 reaktion på “Nynäshamn – Tyresö

 1. Hej Helena..
  Jag känner igen problemet du var ute för på resan från Nynäshamn till Tyresö. Vid besiktningen fick jag påpekande att stötdämparen till draget var utsliten och skulle bytas och efter det blev husvagnsåkandet betydligt mjukare.

  • Hej!
   Det var det som var problemet och nu är det fixat av vår duktiga mekaniker så det blev en lugn och skön färd i morse till Västerhaninge!

 2. Trevligt att se er rulla in i Tyresö ikväll!
  Nu kommer en fråga; hur bestäms spelplatsordningen?
  Efter Gärdet här i Stockholm, var det dags för en föreställning i Nynäshamn, sedan tillbaka upp till Stockholm (Tyresö) idag, måndag och därefter tillbaka söderut till Västerhaninge på tisdagen. Finns det en naturlig förklaring till ordningen?

  • Hej!
   Jag kan förstå att du undrar och det gör vi med ibland! Orsaken till att det blev så här var att vi hade tänkt att vara i Nacka på söndagen men tyvärr finns det ingen plats i Nacka att uppbringa för cirkus. När vi bestämde oss för Nynäshamn hade vi redan sålt biljetter i både Tyresö och Västerhaninge så enklast blev att åka till Nynäshamn på söndagen och behålla de andra två ställena.

   • Tack för svaret, Helena!
    Intressant! Jag trodde alla spelplatser var spikade redan långt innan premiären, men en del platser ”bokas” alltså lite närmare speldatumet.
    Visst är Vinterviken i Stockholm en helt ny spelplats? Tror att det blir där vi ses i år (som Stockholmare är man bortskämd med att kunna välja plats att se föreställningen på, särskilt med en så bra turnéplan här på Cirkus Maximums hemsida!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *