Ösmo

På torsdag kväll efter föreställningen i Vaxholm kommer vi att åka över till Mariehamn på Åland och det är lite pyssel med att passera en gräns med en cirkus, dessutom kan inte hela cirkusen åka på en gång. Allt material som behövs för cirkusen och stallet åker över med extra turen från Grisslehamn till Eckerö på torsdag kväll/natt. Artisterna och musikerna åker över med den ordinarie turen kl 10 på fredagen från Grisslehamn och en del vagnar lämnar vi kvar i Sverige. Det är tankbilen, hövagnen, och kontorsvagnen bland annat som blir kvar i Sverige.

Idag ringde jag och beställde containrar för våra sopor på Åland och även att vattnet var påkopplat och klart när vi kommer. Jag sparar alltid bra nummer i min telefon så det går ganska snabbt att fixa detta. Veterinären kom även hit idag och kontrollerade alla djur och gav avmaskning till hundarna som skall åka med över.

Inne på kontoret har vi förberett allt vi behöver under helgen, vi har packat biljetter, skrivit ut nya prisskyltar då det är Euro på Åland, och jag har sett till att våra kortläsare kan ta Euro. Jag upptäckte för någon vecka sedan att alternativet för Euro var borta på kortläsarna och det blev lite trixande innan vi fick det att fungera igen.

Jag kommer att åka över till Åland med den ordinarie turen kl 20:00 på torsdagskvällen tillsammans med Mona som fått komma i tjänst igen då vi behöver vara två i kassan i Mariehamn. Mona kommer att bo på hotell under helgen för numera är det ju Virve som bor i ”hennes” vagn. Fredagen är ganska hektiskt för mig då jag skall växla pengar, gå till polisen, veterinären på Åland kommer och kontrollerar djuren, liksom polis, brandkår och hälsomyndigheten kommer på inspektion, samt Ålands båda tidningar brukar också dyka upp. Då är det ganska skönt att få komma i säng i normal tid på torsdagskvällen! Nu kom jag på att jag inte bokat något rum till mig på torsdagkväll, men det får bli morgondagens projekt, brukar inte vara några problem…

IMG_0346 Josefin provsitter brandbilen när brandkåren kom och hjälpte oss med vattnet i Strängnäs i  lördags. IMG_0340 FrancescoIMG_0343Jag har en cirkusbiljett! IMG_0361Francesco in actionIMG_0364Tältet monteras ned i Nykvarn.IMG_0377Backstage idag i Ösmo, Nadine, jag och FrancescoIMG_0354Nykvarn igår IMG_0348Strängnäs i lördagsIMG_0380Idag i ÖsmoIMG_0381Nästan klart i kväll här i Ösmo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *