Skara

Ni kanske har läst i pressen att länsstyrelsen i Halland har beslutat om ett vitesföreläggande om vi inte släpper ut djuren varje dag i hagar.

Först vill jag berätta att vi släpper ut djuren så gott som dagligen! Under vår turné finns det ungefär ett tiotal platser som är så små att det inte finns plats att göra hagar och då får djuren stå i stallet, detta händer alltså ungefär 10 – 15 dagar under hela vår säsong! På dessa orter är det den enda platsen som kommunen anvisar oss och vi får inte vara på någon annan plats.

En mycket bidragande orsak till vitesföreläggandet är att under säsongen 2016 hade vi familjen Urunov med hästar och hundar engagerade hos oss. När vi skrev kontraktet med dem 2015 gick Bengt igenom mycket tydligt vad som gäller i Sverige gällande djurhållning och Ruslan Urunov var väl införstådd i detta och sa att det inte var några som helst problem för honom att följa Svensk lagstiftning.

Tyvärr visade han upp en helt annan sida när han var här förra året och hade mycket egna idéer gällande sina djur, hur stora hagarna skulle vara och hur ofta djuren skulle vara ute.  Vi påtalade ett flertal gånger detta för honom utan att det skedde någon ändring och tillslut bröt vi kontraktet med honom och han åkte hem mitt under säsongen. Under tiden han var här var länsstyrelsen här på båda anmälda och oanmälda besök och såg hans hästar i stallet medan våra egna hästar var ute i hagar.

Detta är en stor orsak till att vi nu fått ett vitesföreläggande utdömt, vilket vi har överklagat så vi anser att det inte är aktuellt längre.

Nedan en bild som jag tog igår förmiddag när vi ledde hästarna till sina hagar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *