Vallentuna

Den här veckan har gått i 180 knyck hela tiden. I helgen var jag hemma i Borås och kom upp mitt på dagen till Stenhamra, så den dagen försvann ganska fort. I tisdags var på Ålstensängen i Ålsten, platsen är ganska liten och köket, alla manskapsvagnar, duschvagnen, min vagn och några till stod vid Råckstarondellen där vi spelade på onsdagen. Det blev en del åkande med andra ord fram och tillbaka. I torsdags hade Cirkusakademin ett event i vårt tält ”En eftermiddag med cirkuskultur” där de berättade om cirkus, cirkuskkultur och cirkusliv. På talarlistan fanns bland annat Staffan Heimersson, Jan Mosander och Jonas Wahlström från Skansenakvariet. Extra bra var det att höra Jonas Wahlström säga att han ser inga problem med domesticerade djur på cirkus, vilket vi enbart har.

Jag träffade flera inbjudna från olika kommuner och berättade hur det fungerar, och ett och annat ögonbryn höjdes när jag berättade om verkligheten för en cirkus. Ett konkret exempel är att vi har spelat i Jakobsberg sedan urminnes tider på en liten gräsplätt, Kvarnvallen. Men i år gick det inte, kommunen har upptäckt att det finns flygaska på denna plats och då får den inte användas överhuvudtaget innan den är sanerad. Flygaska är något som kommer från gamla soptippar, (googla om du är mer intresserad av detta) och är väldigt farligt, fast vi har varit på platsen i över 30 år, hela tiden med flygaska i marken.

Istället för att erbjuda en alternativ plats så var svaret att vi är välkomna tillbaka ett annat år, vilket år framgick för övrigt inte. När jag kontaktade Järfälla kommun hamnade jag bara efter mycket väntande i telefonköer på deras kontaktcenter där de bara meddelade att de inte har någon annan plats och att han som beslutat detta inte är nåbar på telefon! Men skam den som ger sig! Jag kom på att jag hade träffat ett av deras kommunalråd och ringde upp henne, det är betydligt lättare att få tag i en politiker än en kommunaltjänsteman i Järfälla, och hon gav mig ett rådet att ringa näringslivschefen, och vips hade vi en plats!

En annan dag skall jag berätta om Huddinge.

 Häftigt med ballonger i Kärrtorp!  Kärt återseende av Mona Bornecrantz i Solna, här med Marek och Francesco.  Staffan Heimerson och Jan Mosander.  Jonas Wahlström  Clownen är redo för förest Vi bygger upp i solna.  Våra arabhästar i Kärrtorp, en helt vanlig dag. Josefin Söderlind kom och hälsade på i Ålsten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *