Östhammar

Något som är väldigt fascinerande med att turnera med en cirkus och arbeta och leva mer eller mindre ihop med människor från ett 15 olika länder är språket. När jag började för 20 år sedan var tyska det dominerande språket, mycket beroende på att större delen av personalen kom från Polen som hade läst Tyska i skolan. Jag minns när vi hade en trupp från Rumänien för länge sedan och jag var imponerad av att alla kunde hyfsad bra engelska. Orsaken till detta var att i Rumäninen hade de inte dubbad TV som de hade (har) i Polen. Detta är nog också orsaken till att vi svenskar generellt är bra på engelska.

Jag har inte en gång utan flera gånger blivit imponerad av artisternas barn som helt obemärkt har slängt sig mellan tex engelska, spanska, tyska och franska. Bengt och jag var en gång påMcDonalds med sonen till en spansk clown, han var ca 10 år gammal. Hans pappa var spanjor och mamma tyska, men vi pratade engelska med honom. Helt plötsligt fortsatte han meningen han startat på engelska till tyska, både Bengt och jag hängde med men när jag svarade honom på engelska bad han om ursäkt för han bytt till tyska, han hade inte tänkt på det sa han.

Lika imponerad blir jag när jag hör Miguel, Ebba och Ramons son som snart är 3, helt obemärkt växla mellan tyska och svenska.

Tom Sandstedt kom förbi idag och jag fick massa fina bilder han tagit under föreställningen och även på Cirkusakademins event hos oss i Solna den 18 maj. Här kommer några av Toms alla fina bilder.

 Vi monterar ner förtältet under andra akten.  Cirkusakademins ordförande Roy Himsel tillsammans med Sven Östberg initiativtagare till dagens event.  Staffan Heimersson och Jan Moisander berättar om cirkus i Europa.  Johan Wahlström och Roy Himsel. Ormens namn är okänt. Jonas Wahlström.

Dagens Kimo video nedan.

Dagens

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *