Åkersberga

Ikväll lämnade vi vackra Ljusterö och åkte in till Åkersberga direkt efter föreställningen. Vi hade en tidig föreställning på Ljusterö och det är ju inte långt till Åkersberga så strax efter kl 22 kunde jag komma in i min vagn i Åkersberga.

Det enda vi behöver när vi kommer till en plats är tillgång till vatten. Sedan det kom bakterier i vattnet i Östersund och Skellefteå har det blivit lite krångligare för oss men 99,99% av kommunerna är hjälpsamma på ett eller annat sätt. Ibland måste vi hämta en vattenpost hos kommunen, ibland sätter kommunen ut vattenpost åt oss, ibland kan vi koppla på oss själva. Det är som sagt lite olika men inte som i Åkersberga!

På Ljusterö finns inget vatten och där hyr vi en tank med vatten från ett väldigt serviceinriktat företag, Relita. De kom ut med en tank i morse till oss fast det är en söndag.

I mitten av förra veckan ringde jag till Roslagsvatten för att berätta att vi önskade koppla på oss redan på söndagskvällen i Åkersberga och frågade hur vi löser detta. Fick tillslut prata med en mycket bestämd herre som meddelade att det gick inte! Vi får absolut inte koppla på oss och det hade han bestämt! I tillståndet från polisen har Österåkers kommun skrivit att vi skall kontakta Roslagsvatten för tillgång till vatten. Så jag ringde till kommunen och tillbaka till Roslagsvatten både en och två gånger men inget vatten fick jag! Från Roslagsvatten fick jag till svar att brandposterna är till för brandkåren och inga andra och därför får vi inte koppla på oss. På Roslagsvattens hemsida står det däremot klart och tydligt att brandposterna från början var till för brandkåren men eftersom de numera använder andra metoder använder inte brandkåren vattenposterna länge. Mellan alla telefonsamtal pratade jag med den mycket trevliga personen på Relita som sa att det är stor vattenbrist numera och ingen får koppla på sig på vattenledningsnätet, så de har mycket att göra numera. Varför sa de inte de direkt på Roslagsvatten på en gång så hade jag haft en förståelse för detta! Men skam den som ger sig tänkte jag och ringde till styrelseordföranden för Österåkers vatten som tyckte att en cirkus måste ha vatten och gav mig tipset att ringa till ställföreträdande VD på Roslagsvatten, den ordinarie VD var och seglade på Gotland Runt. Där fick jag svaret efter lite ringande att det är av säkerhetsskäl som inga obehöriga får koppla in sig på vattennätet.

Hur löser vi detta tänker ni som bloggläsare? Jo vi fortsätter hyra tanken från Relita och från markägaren i Vaxholm har vi tillgång till att fylla på tanken hur många gånger som helst. På platsen i Vaxholm finns det heller inget vatten så där måste vi även där ha tank, men där är markägaren mycket mer lösningsorienterat och hjälpsam!

 På väg mot ÅkersbergaAv en mycket trevlig herre i publiken fick vi ett gäng hattar! 

Personalen på Ljusteröfärjan är roliga!

dDe är De är

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *