Västkusten ned till Skärhamn

Sedan sist har vi rullat ned mot Skärhamn via bland annat Strömstad, Grebbestad, Kungshamn och Henån.

Ni som följer mig här på bloggen vet att i Strömstad äter jag räkor och det gjorde jag även i år, i år kunde vi till och med sitta ute efter föreställningen och äta. Det har vi inte gjort på många år. I Grebbestad kom Bert Karlsson förbi och även i år hade han med sig en stor kasse med egenplockade kantareller. Vi tackar och bugar för de goda kantarellerna!

Vi har även varit i Lysekil och där har vi inte fått använda våra elaggregat då de låter för mycket tycker kommunen. Förra måndagen ringde jag som vanligt och beställde inkoppling på elnätet och till ett annat företag för att hyra elcentraler som vi måste ha mellan kommunens ”elskåp” och cirkusen. Men det fanns inga att uppbringa nu, alla de hade var uthyrda, och jag ringde till några firmor till med samma resultat. Vi behöver två stora skåp på 250 Ampere. Jag upptäckte också att jag inte fått något upplåtelseavtal från Lysekils Kommun där det står att vi måste koppla in oss på deras elnät. Jag hade fått polistillstånd där kommunen yttrat sig att det var OK att ge föreställningen, men inget avtal. Vi kanske kan använda våra aggregat tänkte jag, men det är nog ändå bäst att ringa kommunen och fråga. Jag pratade med två väldigt trevliga och tillmötesgående personer på Gata och Park och på Miljöförvaltningen och förklarade mitt problem och undrade över avtalet. Efter lite ringande och mailande med skisser över hur vi placerar våra aggregat fick jag till svar att vi kunde använda våra aggregat, ”för det gäller ju bara en dag!” Under dagen träffade jag flera som bodde runt omkring och jag berättade om elaggregaten och ingen av dem tyckte att vi störde, för det gäller ju bara en dag och det är roligt när ni kommer!

Det kanske är så att de som har klagat tidigare har flyttat?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *