Simrishamn

Det är många som tror att vi alla här på cirkusen umgås och träffar varandra hela tiden att vi är en enda stor familj, men vi lever alla väldigt olika liv här på Maximum. Går jag inte backstage kan det dröja nästan en vecka ibland innan jag ser en del artister, fast vi lever på en ganska begränsad yta.

Vi har alla olika tider, jag håller igång från det att vi kommer fram till platsen till tidig eftermiddag, sedan tar jag en sväng på stan och vilar inför föreställningen. Det samma gäller det tekniska personalen som sätter upp tältet. Musikerna brukar gå och lägga sig när vi kommer fram en timme eller två tills de kan montera upp sin tribun. Artisterna vilar också på förmiddagen medan tältet byggs för att under eftermiddagarna bära in sin rekvisita.

En del artister är på upptäcksfärd i varje stad vi är i, de hittar museum och andra intressanta platser som jag inte hade en aning om att det fanns! Eller så tar de bara en sväng ner till centrum och tittar, men det finns artister som inte sticker näsan utanför vagnen verkar det som. De åker fram till platsen, sover hela dagen, riggar sin rekvisita, genomför sitt nummer och kryper in i vagnen igen. De har med andra ord bara sett vägen fram till platsen, cirkusplatsen och sin husvagn under en sex månaders lång turné i hela Sverige!  Vi bygger upp i Lomma I Fredags tog jag en tur till Bordershop och här väntar jag på färjan till Rödby.  Vilse i verkligheten Ystad i fredags.  Vi monterar ned tältet i Båstad. I Båstad gick jag och Bengt ut och åt lunch och jag blev lite förvånad när jag fick denna rätt då jag beställt råbiff. Väldigt gott var det! 

2 reaktion på “Simrishamn

    • Hej Emma!
      Det stämmer att cirkusdirektör Bengt Källquist är så gott som vegan, men det är inte han som bloggar utan jag Helena Schicht jag arbetar som turnéledare här på cirkusen.
      Bengt lagar jättegod vegansk mat som jag njuter av när jag får tillfälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *