Karlstad

Idag har vi gett föreställning på Norra Fältet i Karlstad. När jag ringde till Karlstad och frågade om platsen var ledig meddelade kommunen mig att platsen var upptagen för Axels Tivoli hade hyrt platsen.

Norra Fältet i Karlstad är en väldigt stor plats  och tidigare år har vi varit på platsen samtidigt som ett tivoli har varit där. Jag ringde Tony Andreasson på Axels och det var självklart inga problem att vi var där samtidigt! Tony med familj och anställda kom och såg föreställningen och efter vår föreställning gick jag och Virve till tivolit och åkte  bland annat spöktåget, det blev en skräckupplevelse gånger två då killarna på tivolit ville skoja extra med oss!

Funderar på om jag skall skicka kommunisterna och miljöpartiet i Österåkers kommun på en åktur i spöktåget för de behöver verkligen skakas om! De har motionerat om att kommunen inte skall upplåta mark till cirkusar med vilda djur. Det minsta man kan begära är att de kan undersöka marknaden först, vilka cirkusar med vilda djur besöker Österåkers kommun! Svaret är ganska enkelt, det är inga cirkusar med vilda djur som besöker Österåker! (Åkersberga och Ljusterö är våra spelplatser i kommunen). Av någon för mig oförklarlig anledning undantar de sjölejon och renar!

När jag googlar runt finner jag att de som vanligt hänvisar att flera länder har förbjudit djur på cirkus. Detta är länder som inte haft någon djurskyddslagstiftning över huvudtaget, det har tex varit tillåtet att ha lejon och apor som husdjur! Sverige har troligtvis en av världens strängaste lagar gällande djurskydd som vi följer, så jag förstår inte riktigt frågeställningen. Min gissning är att dessa politiker som har motionerat har liksom kommunalrådet Charliene ”jag har aldrig varit på cirkus men jag vet hur det går till” Kiffer sett på youtube och liknande klipp och bildat sig en uppfattning utifrån detta istället för att komma till oss när vi är i närheten och bilda sig en uppfattning på hur verkligheten är utifrån verkllgheten!

Här kommer lite bilder veckanSamling i kiosktältet innan föreställningen. Min bil städas

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *