Vår Kamel

Det cirkulerar just nu en bild på ett sår på en av våra kameler på internet. Orsaken till att kamelen har ett sår på ett ben är att den har bråkat med en av våra andra kameler i hagen i Älvsered under vår sommarpaus. Alla människor och även kameler gillar inte alla andra och de hamnade i bråk. Veterinären har varit här och konstaterat att såret läker bra, kameler mår bra för övrigt och är inte halt. Vi behandlar såret med Jodopax som är brungult till färgen och därför kan de se lite smutsigt ut.

Vad som däremot gör mig väldigt trött och irriterad är kommentarer och mail med diverse olika påståenden och uppmaningar till oss. Det är uppenbarligen så att 99,99% av alla kommentarer och inlägg inte har en blekaste aning om vad som har hänt, väldigt många verkar tro att vi skulle ha skadat kamelen med vilje! Jag kan inte tolka inläggen på annat sätt.

När jag svarar på mail och kommentarer blir det så gott som alltid väldigt tyst, jag får aldrig något svar tillbaka. Men det är tydligt att det är normalt i dagens Sverige att häva ur sig diverse förolämpningar och oförskämdheter utan att sedan ta något som helst ansvar för inlägget.

Det krävs en viss intelligens att föra en vettig dialog, ni som har denna intelligens får gärna fortsätta kommentera, ni andra kan börja ta reda på fakta innan ni skriver!

3 reaktion på “Vår Kamel

  1. Vissa människor och grupper är väldigt snabba med att döma utifrån det dom tror sig se utan att veta bakgrunden, dessutom är dom snabba med att sprida det som dom tror sig se och få ett drev med sig. Får dom sen veta orsak och får en förklaring så ändrar dom sig inte utan går på och försöker göra ner personen med alla upptänkliga medel. Jag råkade lägga upp en liten film på mig och en väldigt speciell häst jag hade och våra bus, gissa om det blev liv och vissa har satt en ära i att fortfarande näthata mig trots att hästen är död av ålderdom sen flera år. Vill du se filmen så ge mig din mejladress för länken lägger jag aldrig mera ut offentligt.

  2. Visst är det så, våra hästar skadade sig oxå i hagen men djur, särskilt vilda, hör ändå inte hemma på en cirkus

    • Sedan ett par år tillbaka har inte vi eller någon annan svensk cirkus vilda djur. Kameler är domesticerade sedan 2500 år före kristus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *