Vår Kamel igen

Som några av er har sett har det cirkulerat bilder på vår kamel som har ett sår på bakbenet. Djurrättsalliansen har till och med skickat ut ett pressmeddelande om detta där de skriver att ”Djurrättsalliansens aktivister på plats försökte uppmärksamma cirkusens personal på att kamelen var skadad och ifrågasätta när de förde in kamelen till föreställningen”  Precis som vi inte visste om att kamelen hade ett sår! Det säger en hel del om vad djurrättsalliansen tycker och tror om oss!

Vi har försökt bemöta alla grova anklagelser många innehållande ett språk som jag inte vill återge här, men min kunskap om hur man skriver oförskämdheter har ökat de sista dagarna, men vi har bemöts med fnysningar.

Extra roligt var det därför att idag få Kontrollrapporten från Länsstyrelsen i Värmland där det står att kamelen hade en gammal skada på ett bakben som var under behandling och ingen av våra kameler uppvisade tecken på hälta och det uppmärksammades inga brister på vår djurhållning.

Komiskt blir det däremot när jag läser den bifogade anmälan till Länsstyrelsen. Maja som anmälaren heter vet uppenbarligen inte skillnaden på en kamel, åsna eller häst för hon har uttryckt att det är 5 – 10 kameler och minst två har sår på bakbenen. Vi hade som sagt bara tre kameler med oss!

Länsstyrelsen Värmland 2017-09-22

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *