Strömstad

Det enda vi behöver när ni kommer till en ny plats är vatten från en brandpost. Det måste komma från en brandpost då vi behöver bra tryck för att vattnet skall klara av både duschvagn, kök och till djuren för att nämna några vagnar och djur som vill ha vatten. Ibland är vattenposten nära och ibland är den långt från cirkusplatsen. Här i Strömstad är den en liten bit iväg men vi har slang så det räcker och blir över. bild 3-4

Danut Rioseanu har jobbat hos oss några år och har full koll på var vattenposterna finns på nästan varje plats. Här kör han iväg med ett lass slang till vattenposten.

Villevalle ville vara hjälpsam som alltid, har har blivit på bättre humör sen igår, och var med och byggde stalltältet, fast han förstod inte riktigt varför taket till stalltältet lades ut på marken först. ”Varför bygger man inte väggarna först och sedan taket” Jag förklarade att först bygger vi taket, sedan boxarna där hästarna är i under natten och sedan bygger vi väggarna. Det är så man bygger tält tillskillnad från vanliga hus och stall.

bild 2-4

Det här med masterna är förvirrande för Villevalla. Idag var han och hoppade runt bland masterna som låg på tältvagnen och han förstår fortfarande inte hur allt hänger ihop. ”Ok det är 4 master, hvuudmaster kallas det visst, king poles på engelska, men de ser inte så långa ut när de är på tältvagnen som när de står upp” Jag kan hålla med Villevalla om detta, så under helgen skall vi mäta hur långa masterna är egentligen, och det är ju väldigt enkelt när de ligger ner.

bild 1-4

Men dagen slutade ganska bra för Villevalla då vi åt som vanligt åt räkor här i Strömstad. Det brukar jag göra varje år när jag är här och Villevalla gillade verkligen räkorna, ”de har ju samma färg som min tröja och goda är de också” var kommentarerna vi hörde innan han dök ner i skålen med räkor. Det här med bordskick är inte Villevallas starka sida kan tilläggas.vv_stromstad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *