Vårgårda

Väldigt ofta när föreställningen är slut och jag står utanför tältet får jag frågan om hur lång tid det tar att montera ned tältet. I början av säsongen svarande jag 1,5 timme men nu har jag ändrat detta till 1 timme och 20 minuter. All personal är intrimmad och eftersom vi har gjort det nu ca 120 gånger går det snabbt. Idag pratade jag med Marek vår tältmästare när han stod vid kontrollen och tog ned masterna han berättade att när vädret är bra (till skillnad från dagens ösregn) och tar inte vi en rast efter det att gradängen är nedmonterad tar det egentligen bara en timme innan allt är packat och klart. Det kan jämföras när vänner skall montera ned förtältet på sina husvagnar… Villevalla och Cirkulina trodde inte ett dugg på vad Marek sa. ”Det tar ju jättelång tid innan allt är packat! Vi har ju sett det själva, de är aldrig klara när vi kommer ut från köket och käkat kvällsmackorna och vi tar lång tid på oss att äta för mackorna är alltid goda” För att bevisa för Villevalla och Cirkulina och er andra tog jag tiden idag från det att Bengt blåst i pipan, det är signalen att all publik lämnat tältet och nedmonteringen kan börja. Jag var lite långsam i slutet så till och med tältvagnen hann köras bort innan jag klockade av tiden. Vanligtvis brukar tältvagnen stå kvar på platsen, men här i Vårgårda är vi på en gräsplats och det skall regna i natt så vi körde ut den från platsen på en gång så det blir lättare i morgon bitti. Det tog 1 timme och 31 minuter och då var som sagt tältvagnen också borta så jag skulle tippa på 1 timme och 21 minuter innan tältet är nedmonterat. Villevalla ville inte gå ut och se efter om det stämde då det vräker ner just nu. ”Regn är inte bra för Villevalla jag blir ju blöt om fötterna.” bild 1-11Nu blåser Bengt och det är signalen att tältet kan början monteras ned. bild 2-10Exakt 53 minuter och 21 sekunder efter det att Bengt har blåst i pipan. bild 3-9En timme och 31 minuter senare.. Nu är till och med tältvagnen iväg körd.

En reaktion på “Vårgårda

  1. Tack tack TACK för att du låtit oss följa Villevallas äventyr med er på Cirkus Maximum i sommar! Det har vi gjort m spänning o glädje! Och vad roligt att han fått sällskap av Cirkulina!!! :-D Nu börjar skolan igen, kanske Villevalla hälsar på när ni är i närheten nästa gång! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *