Övertorneå

Det är ganska fascinerande att åka över bron till Finland när vi är här i Övertorneå. På andra sidan bron pratat de knappt ingen svenska och ännu mindre engelska, allt är skyltat på finska och man märker verkligen att man är i ett annat land. Innan vi kunde ta kort i kassan brukade jag åka över och växla till Euro och framför allt till Euro mynt. Första gången blev jag ganska chockad för ingen ville/kunde prata svenska med mig, tillslut kom en ung kille på banken och på knacklig engelska lyckades han förstå vad jag ville.

Idag kom traditionsenligt en hel del artister från Cirkus Finlandia till oss och hälsade på och även Heidi som är dotter till Calle och Leena Jernström som driver Cirkus Finlandia. Jätteroligt att träffa kollegor i branschen!

Jag och Josefin tog en sväng över till Finland för att se hur det såg ut där på eftermiddagen och naturligtvis följde Villevalla med. Han blev mest fascinerad av att det inte var någon tull och byggnaden som varit Tull såg verkligen tillbommad ut. ”Nu kan ju vem som helst åka över med vad som helst” Vi försökte förklara det här med Schengen, EU och att vi svenskar kan åka över till Danmark, Norge, Finland och Island utan pass. ”Men vad skall jag visa och för vem, jag som Villevalla har ju inget pass för alla vet vem Villevalla är och det finns ju ingen tull jag kan visa upp vem jag är” Så det hela slutade med ett resonemang om att Villevalla var olagligt i Finland i ca 20 minuter, eftersom det inte fanns någon tull att visa upp Villevalla för.

IMG_8251Naturligtvis skulle skylten med Finland mätas upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *