Mariehamn – Älmsta

I går kväll efter sista föreställningen packade vi ihop cirkusen och nästan hela cirkusen åkte   tillbaka till Sverige med Eckerölinjens färja som vi återigen chartrat. De flesta artister stannade kvar på Åland och tog första morgonturen kl 0830 tillbaka till Sverige. Min vagn åkte iväg på söndagskvällen ner till Eckerö och stod som reserv i färjelägret, får den plats på färjan är det bra annars åker den med morgonturen. Mig spelade det faktiskt ingen större roll då jag tog in på hotell Arkipilag igen. Imorse var jag på banken och växlade in alla Euro mynt vi hade fått, det var en tung kasse jag gick till banken med! Jag åkte till kemtvätten och betalde för tvätten då deras kortmaskin inte fungerade i fredags när jag var där och hämtade ut tvätten.

Extra roligt var det att läsa Nya Ålands tidningen i morse till frukost med hela första sidan om oss! Det har varit en diskussion om djur på cirkus här i pressen på Åland och Nya Åland ringde oss och frågade om de gick följa med när Ålands Miljö och Hälsoskydd gjorde sin inspektion. Självklart fick de gärna följa med, ett riktigt bra initiativ av tidningen! Något som svenska tidningar gärna får haka på! Jag skall tipsa vår presschef om detta, det kan vara en bra infallsvinkel för ett reportage hos oss. Vi har ingenting att dölja och det är bara bra att fler får veta detta. Ålandstidningen

Jag tog även en sväng runt cirkusplatsen och kollade att allt såg bra ut efter vårt besök. Det var kliniskt rent, mycket tack vare alla måsar som har ätit upp alla popcorn som blir tappade på platsen. Jag kan berätta att ett klassiskt cirkusbus är att slänga popcorn på husvagnarnas tak när vi är på en plats med mycket fåglar. Det är inte så kul att vara i vagnen och ha ett tjugotal fåglar pickades på taket! Jag kan erkänna att jag slängt popcorn på andras vagnar men tack och lov aldrig blivit utsatt för det på min vagn…

Jag tog färjan kl 1330 från Eckerö till Grisslehamn och kom fram till platsen i Älmsta kl 1500. Finland ligger en timme före i tiden därför tog turen tillbaka bara 1,5 timmar. Tidigare har vi kallat orten här för Väddö men efter att jag pratat med Norrtelje Tidning så kom vi fram till att vi spelar i orten Älmsta på ön Väddö. Så i år blev allting rätt! Hoppas jag…

Villevalla hade som vanligt sina funderingar om det här med färjan. Han har svårt att förstå att så många bilar som är tunga kan lastas på en färja utan att den sjunker. Jag försökte förklara för honom det här med att sätta en kastrull i ett badkar och den flyter så länge det inte kommer in vatten i kastrullen. Jag tror inte jag lyckades speciellt bra för Villevalla var inte vidare intresserad utan undervisade mig att ”Färjan Eckerö är byggd 1979 längden är  121 m, bredden är  24,5 m. Kapacitet 1.630 passagerare. Lastkapacitet: 265 bilar eller totalt 515 längdmeter” När vi chartrade färjan fyllde vi den till sista meter kan jag tillägga. Upplysningsvis var det på 13:30 turen från Eckerö 909 passagerare, ca 100 personal och 1 st Villevalla ombord på färjan. Färjan villevallaStrax innan avfärd från Eckerö.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *