Ljusterö

När vi kommer till en ny plats är det enda vi egentligen behöver är vatten. Vi brukar koppla på oss på det kommunala vattennätet. Efter alla år vet vi var vi kan koppla på oss, var det är dåligt tryck och var det är långt till vattenposten så vi kanske måste ringa brandkåren och hyra slang av dem och på vilka ställen jag måste ringa kommunen så de kommer ut och öppnar vattenposten.

Här på Ljusterö finns det inget kommunalt vatten som vi kan använda. Vi gjorde det en gång och det höll nästan på att sluta med att äldreboendet i närheten inte hade något vatten. Så här måste jag ringa och beställa en vattentank och vi måste vara väldigt sparsamma med vatten hela dagen. Vi måste ha vatten med tryck då vi drar slangar till nästan alla vagnar, både till köket, toalettvagnen, duschvagnen och naturligtvis till stallet. I min vagn har jag tack och lov en tank så den fylldes på till bredden igår liksom alla andra vagnar med tank.

Tanken jag beställde rymmer 10m3 och vi trodde inte det skulle räcka hela dagen, men det gjorde det faktiskt. Enda problemet var egentligen att för att få tryck på vattnet satt det en motor vid tanken och den låter! Tanken blev placerad mitt bland alla vagnar och precis när jag nästan slumrat in en stund på eftermiddagen sattes motorn på inför föreställningen så det blev inte mycket eftermiddagslur för mig idag!

vattentankVillevalla konstaterade bara kort att ”Jag behöver inte så mycket vatten, då popcorn är bättre för min hy”

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *