Linköping

Jag har märkt att alla bilder jag lägger upp är när tältet monteras ned för det är oftast då jag har tid att ta bilder. På morgonen när vi anländer till en ny plats är det fullt upp. Först parkerar jag husvagnen som Duo Thu Hiep bor i som jag drar från plats till plats. Därefter går jag en sväng med Hugo och under tiden hinner kontorsvagnen komma på plats och även min vagn. Det är alltid spännande att kolla öppna vagnen och se om jag glömt att ställa ned något innan avfärd eller det varit en dålig väg med mycket gupp. Då kan allt hända! Här i södra Sverige är vägarna mycket bättre än i Norrlands inland och det händer inte så mycket i vagnen och avstånden är ju betydligt kortare.

I kontorsvagnen gäller det att spänna fast allt som kopieringsmaskin, frankeringsmaskin, scanner och skrivare. Det mesta går på rutin efter alla år, men ibland glömmer jag…

Sedan sätter förmiddagen igång, annonser skall bokas för kommande föreställningar och självklart skall ju priset alltid diskuteras! Jag är ganska fascinerad av tidningsbranschen för det räcker nästan alltid med att fråga ”är det ditt bästa pris?” så sjunker priset och sedan är det en förhandling vad fakturan kommer att hamna på. Men det gäller också att kolla upp att fakturorna är på det överenskomna beloppet!

Idag ringde Mårten från vår reklamtrupp och berättade för mig att i Lysekil ligger det stora grushögar på Slättevallen i Lysekil och det står en massa vägarbetsfordon på platsen. Platsen i Lysekil är inte direkt jättestor så en hel del av dagen tillbringade med att få tag i någon på Lysekils kommun, men där lyckades jag inte idag.

Lysekil är en speciell plats då vi inte får använda vårt elaggregat för att de bullrar för mycket och de närboende klagar på ljudet. Nu har vi köpt ett nytt aggregat som inte låter lite mycket men det spelar ingen roll utan vi måste koppla in oss på elnätet. Det är inte bara att ringa och be att få bli inkopplad som jag trodde för några år sedan, utan vi måste hyra elskåp och få en elfirma i Lysekil att ansöka om inkoppling på elnätet. Idag ringde jag till elfirman och meddela att det är dags igen och likaså till Cramo där vi hyr elskåpen att det är dags igen att placera ut skåp den 22 juli.

Häromdagen ringde jag och beställde handskar till personalen och både jag och tjejen som svarade skrattade gott när jag inte hade en aning om kundnummer och artikelnummer men det är samma som förra gången var mitt svar på hennes frågor!


Så här fort går det att lasta stolarna i lastbilarna. Jag har testat att lyfta en sektion med tre stolar och de är tunga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *