Kungshamn

Det är ganska kul att tänka tillbaka 10 år i tiden. Säsongen 2005 tillbringade jag ganska mycket tid till att köpa faxrullar. På den tiden faxades många polistillstånd och korrektur och jag hade en mobilfax med sladdrigt papper, typ dagens kvitton och rullarna var inte stora. Så nästan varje dag uppsökte jag en kontorsaffär och köpte upp alla rullar de hade, det blev 3 rullar här och 4 rullar där. Det fanns inte oftast mer att köpa och jag blev överlycklig om någon butik hade fler än 5 rullar hemma som jag kunde köpa.

Bengt och jag pratade om detta i pausen idag att hade jag svarat för 10 år sedan att jag ”googlar detta” eller att  jag ”swishar över” pengarna jag lånat av dig hade Bengt inte förstått vad jag menat och ingen annan heller för den delen!

Tack och lov finns internet numera och nästan alla tillstånd och korrektur kommer via mail. Men inte här i Kungshamn! Idag har vi haft uppkoppilng som är segare än sirap och min mobil har fungerat då och då under hela dagen. När jag kunnat ringa har jag ringt några samtal och förklarat att bryts det, så ringer jag upp igen när jag har kontakt!

Under dagen tänkte jag tillbaka hur det kunde ha varit att vara på turné utan varken fax eller mobil som det var förr i tiden. Jag har fått det berättat för mig att ville man komma i kontakt med cirkusen fick man ringa taxi på orten där cirkusen var som åkte ut med ett meddelande att cirkusen skall ringa nummer si och så. Det var bara att betala taxin och åka till närmsta telefonkiosk med ett gäng mynt med sig.

Tack och lov var jag inte på turné på denna tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *