Höganäs

Gårdagen bara flög iväg tyckte jag. När cirkusen åkte från Åsa till Olofsbo åkte jag tillbaka till Kungsbacka och lämnade in vattenposten vi hyrt av Kungsbacka kommun. Oftast kan vi koppla på vatten själva, eller så sätter kommunen ut vattenpost till oss, men ibland måste vi åka och hämta ett ståndarrör som det kallas, det är röret vi kopplar på vattenkopplingen i gatan. Sedan satte jag fart mot kontoret i Älvsered, innan Älvsered ligger Ullared och vanligtvis vid den här tiden i slutet av juli är köerna gigantiska in till varuhuset och trafiken helt hysteriskt. Jag tänkte att jag chansar och ser hur det ser ut, hittar jag en parkering så går jag in en sväng. Jag kanske skall köpa ett gäng trisslotter för jag hittade en parkering nära entrén och det var ingen kö in i varuhuset. Förutom lite helt privat shopping köpte jag nya flaggor till tältet, ett väldigt stort antal Gardenakopplingar till alla vattenslangar och ett tjugotal kvastskaft. Det är saker som går åt hela tiden på cirkusen och det är väldigt billigt på Gekås. Jag tror jag slog mitt rekord i shopping, jag parkerade bilen halv 9 och redan kl 10 satt jag i bilen mot vinterkvarteret i Älvsered.

Annika som skötte ekonomin tidigare har gått i pension och hon slutade sista juni. Helena heter nya tjejen som sköter ekonomin, och det är alltid bra att träffas öga mot öga och prata lite och reda upp en del saker som hon hade frågor om vad jag hittat på.

Sedan var det full vart mot Olofsbo där vi spelade igår. Det är alltid många bekanta som kommer till Olofsbo, det är ju nästan mer eller mindre hemmaplan för oss. Vi spelar mitt i sommarstugeområdet och efter föreställningen står det alltid väldigt många och tittare på när tältet monteras ned.

Anna Åsälv med familj var och såg föreställningen och efteråt åt vi god mot i Bengts vagn. Anna har en hästbutik i Skogstorp utanför Falkenberg, HorseFarm och det var faktiskt Anna som tipsade mig om att söka jobbet som Källquist Hästutrustning annonserade ut för 20 år sedan. Anna och jag känner varandra sedan gymnasietiden i Borås och Anna har alltid haft ett stort hästintresse och numera är Anna en stark kund till Bengt. Så det blev sent igår och därför inget bloggande.

Det var ju på Källquist som jag började för nästan 20 år sedan, men efter 3 månader blev jag mer eller mindre inslängd på cirkuskontoret och bytte bransch vilket jag inte ångrat!

HöganäsHoppas vi inte får några böter för att vi satt upp cirkustältet på platsen….

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *