Ulricehamn och dromedaren Simba

Det blev en hektiskt förmiddag här då våra kameler och dromedarer lyckades rymma ur sin stora hage under tidig morgon. De kom upp på vägen mot Falköping som ligger brevid platsen och en dromedar Simba blev påkörd av en lastbil. Jag vet inte vad som skedde men Simba fick ett sår i nacken och rutan på lastbilen gick sönder. Vi tillkallade självklart en veterinär och hade tur i oturen att vår lokala veterinär som känner våra djur väl, inte finns långt borta så de kom tidigt på morgonen. Nu är Simba i en egen hage och vi har stenkoll på honom, han verkar vara OK efter omständigheterna.

Min telefon började gå varm tidigt i morse och det var mer eller mindre den samlade världspressen som ringde och ville ha kommentarer om vad som hänt. Det är tråkigt att tidningarna bara kommer när det händer något som detta, att komma och se vår föreställning som roar flera hundratusentals svenskar varje år intresserar de sig mindre för.

Men det som gör mig mest upprörd är när jag får frågan om vi skulle göra detta i PR-syfte! Våra djur är som våra extra familjemedlemmar och självklart släpper vi inte ut dem hur som helst! Det är som om Arla skulle uppmana bönderna att släppa ut kossorna för att sälja mer mjölk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *