Motala

Till varje plats vi spelar på söker jag ett polistillstånd hos polisen. Ibland bokar jag platsen först hos markägaren och söker tillstånd efter det, eller så söker jag direkt till polisen som remitterar ansökan till kommunen för yttrande och jag får ett svar med polistillståndet. Vi spelar på ca 150 platser så jag har lite rutin på detta och numera mailar jag in alla ansökningar så det går ganska enkelt och smidigt. Men inte i Göteborgstrakten! Där finns en handläggare hos polisen som vill att jag inför varje föreställning skall rita en karta hur vi skall placera cirkusen, markera nödutgångar, var brandsläckare finns placerade, var första hjälpen lådan finns och besvara ett tiotal frågor om brandvakter, gasol, antal besökare osv osv. Hade jag bara sökt ett tillstånd under hela säsongen hade det inte varit hela världen men det är ju några fler!

Jag har haft en diskussion med henne tidigare år om detta varför jag skall skicka in allt detta när jag inte behöver det på alla andra platser som hon inte handlägger. Till svar har jag fått utdrag ur lagtexter och förra året gav jag upp och skickade in några skisser och svarade på frågorna. Nu när jag sökte tillstånd för platserna på västkusten fick jag två mail om kompletteringar av två platser som just hon handlade.

Jag ringde en kompis som jobbar på polisen i Göteborg och han nämnde att polisen numera är en myndighet och skall behandla alla lika, så även han ställde sig lite frågande till hennes begäran om komplettering. Så jag skickade iväg ett svar till henne att polisen är en myndighet och skall behandla alla lika, dessutom ringde jag upp hennes chef och pratade med henne om detta. En halvtimme senare fick jag ett mail att hon återtar ”begäran om komplettering av ansökan”. Det lönar sig att vara påstridig ibland! IMG_9915 IMG_9911 IMG_9905 IMG_9892 IMG_9889 IMG_9887 IMG_9884 IMG_9880

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *