Stenungsund

Jag måste berätta om rolig incident i går i Olofsbo! Vi är mitt i sommarstugeområdet i Olofsbo och det är ganska trångt på platsen då den är ganska smal men jättelång. Cirkusen står på ena sidan om vägen och alla artister och vagnar som inte har med tältet att göra står framför fasaden på andra sidan av den lilla vägen. När kassan öppnade klockan 12 kom en trevlig familj fram till mig då jag var framför kassan och ville prata med mig. De bor precis brevid platsen och vi hade slagit ned ankare till avseglingarna för masterna i deras trädgård! Det är för att tala begriplig svenska linorna som håller stadgar masterna som vi förankrar i marken med 4 tjocka ankare dvs tältpinnar. Jag tänkte att nu har Marek vår tältmästare verkligen fått frispel, bad tusen gånger om ursäkt och bjöd hela familjen på föreställningen vilket de tyckte var helt OK.

Lite senare på dagen pratade jag med Marek och han berättade att så länge han jobbat här, dvs över 20 år, har vi alltid slagit ned ankare i denna trädgård. ”Det bor en arg farbror där, men han har varit trevlig de senaste 10 åren” sa Marek till mig. Arg farbror? Det är en trevlig barnfamilj svarade jag! Innan föreställningen träffade jag dem och de berättade att de köpt sommarstugan för några veckor sedan och jag berättade att vi har gjort så de senaste 25 åren! De skrattade gott och sa att det var helt OK, men de blev lite förvånande imorse när de såg att vi slagit ned ankare i deras trädgård utan att fråga dem, men OK nu vet vi svarade de.

IMG_0198-1 Här ser ni var vi slagit ned ankarna i trädgården! IMG_0213 Francesco och Max Weldy backstage IMG_0187 Strax innan föreställningen i Olofsbo IMG_0180 Många tittade på när vi byggde upp tältet! Första parkett för dessa. IMG_0188 Bengt startar föreställning i Olofsbo IMG_0202-1 Tältet upp i StenungsundIMG_0206-1 Rakt staketIMG_0178-1 Vår kapellmästare Krzysztof Majewski packar bilen för att köra upp grejor som inte behövs längre till Älvsered. IMG_0200-1 Allt packar och klart efter föreställningen i Olofsbo IMG_0191-1 Alessandro Tito Vanegas passerade kiosktältet i Olofsbo IMG_0208-1 Alain Alegria backstage IMG_0194-1Under andra akten plockar vi ned kiosktältet och så här ser det ut när det är klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *