Lysekil

Lysekil är en av de krångligaste kommunerna vi besöker under vår turné. Här får vi inte använda våra elaggregat då de enligt kommunen låter för mycket. Slättevallen där vi spelar på ligger mitt i Lysekil med villor runt omkring platsen och de boende runt omkring har klagat på ljudet från aggregaten. Jag kan hålla med om detta när min vagn hamnar precis precis aggregatet, då talar vi om 2 – 3 meter, men inte över 50 meter som det är till närmsta hus en gång om året!

Här måste jag även skriva ett kontrakt med Lysekils kommun där det numera står ganska detaljerat hur vi skall gå till väga för att koppla in oss på elnätet. Första året de skickade ett kontrakt efter det att vi inte fick använda våra elaggregat stod det bara att vi skulle kontakta Lysekils kommun gällande inkoppling på elnätet. Jag ringde till kommunen ett par dagar innan vi skulle komma, i god tid tyckte jag, och fick en lång harang att det går inte att ordna mitt i semestertider med elskåp, kabel, behörig elektriker osv. Jag svarade att ”jag är ingen elektriker och i kontraktet står det att jag skall kontakta Lysekils kommun för inkoppling på elnätet vilket jag gör nu”. Denna gång fick vi använda våra aggregat men året därpå och följande år gällde det att vara ute i god tid, numera har jag rutin på det, liksom elfirman här i Lysekil vi använder. Det är inte att bara koppla oss på elnätet, vi måste hyra elskåp med rätt Ampere kapacitet och fixa kabel från kommunens elcentral till våra hyrda skåp. Jag kan berätta att nu halv tolv på kvällen är det väldigt tyst här på cirkusplatsen, inget surrande från våra elaggregat. IMG_0243 Här åker vi färja över Gullmarsfjorden till Lysekil. IMG_0246 Vi bygger upp tältet i Lysekil IMG_0248 Lysekil idag. IMG_0250 Jackie och Ulla Steckel kom och hälsade på idag, här tillsammans med Virve Junge som sitter i kassan nu när Mona har slutat. Det var planerat från början att Mona skulle sitta i kassan halva säsongen och sedan skulle Virve börja. IMG_0253Vi monterar ned tältet i Lysekil.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *