Lomma

Idag tog jag en ledig dag kan man säga. När vi kom fram till Lomma åkte jag och hämtade upp Mona som bor i Malmö och vi styrde kosan över Öresundsbron med destination Puttgarden för inköp av diverse drycker.  Jätteroligt att träffa Mona igen och och vi hann prata om allt som hänt sedan hon slutade här för nästan 2 månader sedan. Inga större missöden inträffade denna resa förutom att vi missade någon avfart till Malmö i Köpenhamnstrakten så det blev en liten sightseeing i Köpenhamn innan vi kom på rätt väg igen. Det var inte vita blommor vid vägkanten vi pratade om kan jag upplysa om!

Värre var det för 4 år sedan gjorde jag samma resa med Jenny Mikaelsson när hon var här på turné med oss, Jennys sambo Ingo Stiebner har sjölejonen som jobbade här hos oss. Vi körde på för full fart genom Danmark tillbaka till cirkusen då en lampa började lysa på instrumentpanelen i bilen! Lampan var inte röd tack och lov så både Jenny och jag lugnade ner oss lite och Jenny bläddrade febrilt i bilens instruktionsbok. Hon hittade felet, växellådsoljan var för varm konstaterade Jenny. ”Jaha vad gör vi nu då?” var min fråga, ”Det står att du skall stanna bilen och låta bilen gå tills lampan släcks” svarade Jenny. Vi stannade och det funkade, lampan slocknade och vi körde vidare. Fast det upprepades ett par gånger till innan vi var tillbaka på cirkusen. I dessa lägen är det väldigt skönt att ha en kompis med sig som har råkat ut för det mesta vad som kan hända utmed vägen, och det vill jag säga att det har Jenny gjort under alla år hon åkt Europa runt med Ingo och sjölejonen. Allt kan hända! Fast när detta hände var vi mest oroade att vi inte skulle hinna i tid till föreställningen på kvällen, Jenny jobbade i kiosken detta år och jag sålde program innan föreställningen, men vi hann tack och lov detta år och även i år hann jag tillbaka i tid.

IMG_0712Titta vad vi såg i Danmark! IMG_0713Årets sista leverans av popcorn och olja till popcornmaskinen. IMG_0716Vanegas i LommaIMG_0717Chokladsugen Clown! IMG_0718Platsen i Lomma heter ”vid McDonalds” och så här nära är vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *